De Beste Voetbal
Fussballliebe

De EK 24 Adidas voetbal: ‘Fussballliebe’

UEFA Euro 2024, belooft qua technologie een hoogtepunt te worden. Atos, de officiële IT-partner van het evenement, kondigt de ultieme digitale ervaring aan. Fans, spelers en andere partners kunnen een ongeëvenaarde digitale beleving tegemoet zien.

Tijdens de komende EK Voetbal in Duitsland zal worden gespeeld met een ‘connected’ bal, ook wel bekend als de Fussballliebe. Hierin zit een bewegingssensor die in realtime nauwkeurige balgegevens naar de VAR stuurt. Door de positiegegevens van spelers te combineren met artificiële intelligentie (AI) draagt deze innovatie bij aan de semi-geautomatiseerde buitenspeltechnologie van de UEFA.

Fussballliebe

Wat voor innovaties biedt UEFA Euro 2024?

UEFA Euro 2024, belooft qua technologie een hoogtepunt te worden. Atos, de officiële IT-partner van het evenement, kondigt de ultieme digitale ervaring aan. Fans, spelers en andere partners kunnen een ongeëvenaarde digitale beleving tegemoet zien. Het Franse bedrijf kondigt spectaculaire innovaties aan, zonder daarover in detail te treden. Atos en UEFA zeggen het ‘landschap van voetbal’ op zijn kop te zullen zetten.

duurzaam
Adidas Performance EURO 24 Trainingsbal - Unisex - EK bal
  • Gerecyclede voetbal Materialen: De bal bestaat voor 50% uit gerecyclede materialen, wat de ecologische voetafdruk vermindert.
  • Design: Het traditionele Adidas-ontwerp gecombineerd met moderne elementen geeft deze bal een tijdloze uitstraling.
  • Duurzaamheid: Ontworpen om lang mee te gaan, weerstaat het de eisen van intensief spel zonder in te boeten aan kwaliteit of prestatie.


We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

Wat is de CTR-CORE?

De CTR-CORE is een revolutionaire kern die zorgt voor een optimale balans en een stabiele vlucht. Deze technologie maakt de bal uiterst betrouwbaar, zodat spelers met vertrouwen kunnen passen, schieten en dribbelen. Door de consistente vorm en het gecontroleerde gewicht biedt de bal een verbeterde speeldynamiek, essentieel voor nauwkeurige passes en schoten.

Wat is het SPEEDSHELL-materiaal?

De buitenlaag van de ‘Fussballliebe’ is gemaakt van het innovatieve SPEEDSHELL-materiaal. Dit is een textuur met ingebouwde micro- en macro-elementen die zorgen voor extra grip en aerodynamica. Hierdoor ervaart de bal minder luchtweerstand, wat resulteert in een snellere en stabielere vlucht. Dit ontwerp verbetert niet alleen de snelheid van de bal, maar ook de nauwkeurigheid van schoten en passes.

Fussballliebe

Wat is PRISMA-SHIELD?

De PRISMA-SHIELD-technologie is toegevoegd om de duurzaamheid van de bal te vergroten. Deze laag beschermt tegen slijtage en behoudt de bal in topconditie, zelfs na intensieve wedstrijden en trainingen. Dankzij deze bescherming blijft de bal langer in perfecte staat, wat cruciaal is voor consistente prestaties.

Wat zijn Thermally Bonded Panels?

De panelen van de ‘Fussballliebe’ zijn thermisch gelast in plaats van genaaid. Dit vermindert waterabsorptie en zorgt voor een meer voorspelbare en consistente vlucht. Bovendien draagt deze techniek bij aan een strakkere en rondere vorm, wat de aerodynamische eigenschappen van de bal verder verbetert.

Hoe werkt de bewegingssensor in de Fussballliebe?

Adidas ontwikkelde deze hightechbal in samenwerking met Kinexon. De sensor stuurt vijfhonderd keer per seconde data over het punt waar de speler de bal heeft geraakt. Met behulp van meerdere camerahoeken komen er 3D-visualisaties die de bewegingen van de speler vastleggen.

De scheidsrechter en VAR kunnen zo beter zien of iemand buitenspel staat. Een ophangsysteem in het midden van de bal herbergt en stabiliseert een 500-Hz-bewegingssensor. Deze zogeheten inertiële meeteenheid (IMU) biedt ongekend inzicht in elk element van de beweging van de bal. De sensor wordt gevoed door een oplaadbare batterij, die via inductie is op te laden.

Wat is de kern van de Fussballliebe?

De bal is voorzien van een speciale kern die bestaat uit een blaas en een karkas gemaakt van een dubbel gepatchte PES-stof die de blaas zijn sterkte en vorm geeft. Deze innovatie ondersteunt snel, nauwkeurig spel met maximale vorm en luchtretentie. De polyurethaan huid van de bal is voorzien van micro- en macrotexturen en een twintigdelige paneelvorm, wat de aerodynamica verbetert.

Wat zijn de verschillende versies van de Fussballliebe?

Een commerciële versie van de officiële wedstrijdbal zonder ingebouwde sensor maar met de speciale kern en huid, gaat 150 euro kosten. De versie met chip komt nog niet in de handel.

Bekijk ook onze andere blogs hier

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.